Известие

Collapse
No announcement yet.

нормално ли е .. ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нормално ли е .. ?

летните гуми на 25 хил. км са за хвърляне, поне предните.... (което ми е странно при положение, че на друга кола, почти идентични пирелита са на 50 хил. и имат още 3мм до протектора)

стандарните 17" пирели, които идват с колата, та те имат по средата едни грайфери, като дъгички които пресичат всяка следваща ... та въпросните са заминали, само като леки вдлъбнатинки стоят, да имат 1-2 мм, не като на задните където са поне 3-4....

до протектора на гумите има още поне 4 мм и самите гуми изглеждат в добро състояние, нито са напукани нитп нищо ... ама тези грайфери по средата ме притесняват, да не стане някоя инфекция на по-мокър път ...

знам, че в UK има проблем с прекомерно износване на предните гуми, но ми е интересно при вас колеги какво е положението ?

съвети са добре дошли, като имам възможност ще ги щракна да видите предните и задните за сравнение
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:57.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

По принцип прекалено напомпани гуми се износват в средата!
    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Нормално е,аз за 62000км купувам 3ти комплект 17ки летни.Колата износва равномерно основно предните.Незнам как е ако се кара с 16ки.
      ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

Първоначално публикувано от kgs159 Покажи съобщение
        Нормално е,аз за 62000км купувам 3ти комплект 17ки летни.Колата износва равномерно основно предните.Незнам как е ако се кара с 16ки.
        мерси за инфото, колега

иначе за прекаленото напомпване, може и там да е клюа, защото в книгата пише да ги карам на 2.3 когато не е натоварена и 2.5-2.7 когато е, а аз я карам предимно на 2.4 2.5
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Според мен износването може да идва и от стила на каране, както и тежината на колата

Ако са меки или твърди, тогава ще се износят неравномерно, но колегата твърди, че са еднакво изтъркани.

Преди години един познат си купи нови гуми Дънлоп на много добра цена - бяха стари, някъде на 3-4 години, като ДОТ. Кара ги един сезон и на 2-рия се изтъркаха за 5000 км Явно при стареене каучукът си губи свойствата.

При вас това няма как да се случи, защото са ви нови колите и надали са ги обули с гуми ДОТ 2002 г.

Какви марки са въпросните гуми, които се изтъркват бързо?
          sigpic

Comment

моите са пирели
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Това е защото колата се кара или предимно в рацерски стил или като кола за балове .
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                Това е защото колата се кара или предимно в рацерски стил или като кола за балове .
                hahaha
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                  моите са пирели
                  Треа се загледам в моите Пирелита на летните 17-ки,аз ги извлачих само кат купувах колата,ма не им обърнах особено внимание,само видях че имат грайфер за още поне едно лято и са ДОТ 06
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    ... та въпросните са заминали, само като леки вдлъбнатинки стоят, да имат 1-2 мм, не като на задните където са поне 3-4....

до протектора на гумите има още поне 4 мм и самите гуми изглеждат в добро състояние, нито са напукани нитп нищо ... ама тези грайфери по средата ме притесняват, да не стане някоя инфекция на по-мокър път ...
                    точно тези "вдлъбнатинки" са мярката за износена гума

----------------------------
                    FIAT Bravo във Facebook

Comment

вдлъбнатинки наричам грайферите по средата, които са като вълнички

а мярката за износена гума не са ли протекторите в ламелите
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

може да не сме се разбрали

индикатора е отливката, в най-долната част на протектора

----------------------------
                        FIAT Bravo във Facebook

Comment

е аз не говоря за тях
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Аз пък си мисля че за 25 х. км. гумите трябва да са си много добре...Аз с мойте нови гуми съм минал 18 000 км и се различават много малко от задните...При положение че само предните са ти така, значи много мачкаш JTD-то Пък и принципно знам как е в Бургас А и също предните си заминават и от резките спирания, а не само по-агресивното шофиране...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

както каза колегата, не е само до ръчкането (обичам светофарите ;D ) ами и спирането си казва думата, налагало ми се е на няколко пъти на сухо да кова до ABS а колегите които имат 159 знаят колко е трудно да се стигне до абс...

а това за налягането, зависи от гумата, на по ниско профилниете нали уж по високо налягане трябва
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                              X